Νέα δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ – 14 προσαγωγές

Χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα πριν εξαφανιστούν στα γύρω στενά

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι φασιστικές προκλήσεις στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επανεμφάνιση των ναζιστικών συμμοριών στη Σταυρούπολη ομάδα ακροδεξιών -15 σύμφωνα με μαρτυρίες- πραγματοποίησαν επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη μεταφέροντας το κάλεσμα για συγκέντρωση στην Σταυρούπολη. 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα πριν εξαφανιστούν στα γύρω στενά.

Ένας εκ της ομάδας φασιστών (δεξιά) σε καφετέρια στην πλατεία μετά την επίθεση/www.902.gr/

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία αναζητεί τους δράστες.

Σε δήλωσή της η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης ομάδας φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη Νικολέτα Θεογνώστου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς. 

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επτά προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν τα θλιβερά αυτά περιστατικά η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει τι ακριβώς συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη και επικαλείται πάλι το πολυχρησιμοποιημένο επιχείρημα των «δύο άκρων», με το οποίο όχι μόνο επιδιώκει να ενοχοποιήσει το αντιφασιστικό κίνημα και τις νεολαίες των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και να καθησυχάσει τους εναπομείναντες οπαδούς της τριχοτομημένης Χρυσής Αυγής ότι δεν αποδίδει στα υπολείμματα της ναζιστικής οργάνωσης τη μοναδική ευθύνη.

Σε δεκατέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ

Σε δεκατέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον μελών της ΚΝΕ, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία, τρία άτομα, εκ των οποίων στα δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 12:10 σε βάρος μελών της νεολαίας της ΚΝΕ που μοίραζε φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας. Στην περιοχή παραμένουν μέλη της ΚΝΕ με ισχυρή παρουσία αστυνομικών.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νέα δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ – 14 προσαγωγές”

  1. οι ναζί της εκκλησίας

    Η Α. και η Β. είναι αδερφές. Η Γ. είναι η γυναίκα του αδερφού τους. Η Δ. είναι κόρη της αδερφής τους. Ο Ε. είναι σύζυγος της Δ. και αδερφός της Γ.
    Η Γ. “δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή της και της τα έχει όλα και τον κάνει και ό,τι θέλει”, ενώ αντίθετα ο Ε. δεν δουλεύει ποτέ και αυτή “καθαρίζει σπίτια για να τον συντηρεί”…
    Κάθε βράδυ, η Α. και η Β. απολαμβάνουν ένα πολύωρο τηλεφώνημα, στο οποίο το βασικό
    θέμα είναι να βρίζουν τη Γ. και τον Ε “για την καλή τους τύχη”…
    Και όμως αυτές τις γυναίκες έχουν πολύ καλό πρόσωπο στην κοινωνία, είναι θρήσκες, πιστές, καλές γυναίκες. Ο μεγαλύτερος καημός τους είναι “η καλή τύχη των άλλων”… Τέτοιο είναι το επίπεδο στην κοινωνία δυστυχώς και έτσι ανθίζουν τα άνθη του ρατσισμού, του ναζισμού κτλ Έχει κακία ο κόσμος. Δεν ξέρω γιατί.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί